Sloopwerk Molenstraat Enschede

De gemeente Enschede heeft de opdracht voor de sanering en sloop van de panden van het voormalige Leger des Heils, inclusief de achtergelegen school en gymlokaal, gegund aan Maathuis & Braakhuis.

Het bijzondere aan het project waren de aanvraag en uitvoering. Na beoordeling is het project niet op laagste prijs gegund, maar op het plan van aanpak. Maathuis & Braakhuis was eindigde qua prijs als derde, maar kwam met een dusdanig degelijk kwaliteitenpakket dat de beste prijs/kwaliteitsborging werd behaald.

De opdracht is vastgelegd in UAV-GC vorm, hierbij is de gemeente geheel ontzien in de uitvoering maar had de rol om als toezichthoudende de werkzaamheden van Maathuis & Braakhuis te controleren volgens het streng vastgestelde eisenpakket.

Belangrijk was de omgeving. Maathuis & Braakhuis heeft de omwonenden bij de werkzaamheden betrokken door hen continue op de hoogte te houden en ook de overlast is tot een minimum is beperkt. De werkzaamheden zijn in een zo kort mogelijke tijd uitgevoerd. Hierbij is, ondanks een aantal onvoorziene omstandigheden, toch de opleverdatum behaald door actief opschalen van personeel en machines.

Bijzonder was ook dat er een aantal archeologische en gevaarlijke bodemvondsten zijn gedaan zoals diverse oorlogsitems, een handgranaat en kleine munitie. In samenwerking met de EOD, munitiedeskundigen en archeologen van de gemeente zijn de vondsten vastgelegd, munitie afgevoerd en worden de resterende vondsten tentoongesteld aan de buurtbewoners en belangstellenden.

In het geheel was het een zeer uitdagend project.

DSC_0210 DSC_0053 DSC_0084 DSC_0154  DSC_0323DSC_0314

Neem contact op
 

 

 

Business units

Laatste nieuws

Realisatie bedrijventerrein De Elsmoat, Enter

Bedrijventerrein De Elsmoat in Enter – gelegen pal aan de A1 – wordt met circa 12 ha uitgebreid door de Timmerhuis Groep. > Lees meer

Lees meer

Steeds meer opdrachtgevers gaan voor totaalaanpak.

In de afgelopen jaren is gebleken dat steeds meer opdrachtgevers kiezen voor  totaalaanpak.

ontdek meer